Over mij

Viering_pelgrims_9

Ik ben een spontane en gedreven muzikante met een grote liefde voor muziek. Dagelijks zet ik mijn passie in om een uiteenlopend publiek te bekoren, van klassieke orkestprojecten tot zotte muziekinitiaties, kamermuziek op evenementen tot private dwarsfluitlessen. Ik focus sterk op expressie en klank om een mix van klassieke componistenten, populaire chansons en ballads te vertolken. Graag laat ik ook eens de partituren los om zelf  te improviseren, met een knipoog naar het Latin en Jazz.

Hoe het begon…
Als kind was ik reeds gebeten door muziek. Na de lessen dwarsfluit, piano, samenspel en ballet aan de muziekacademies van Affligem en Asse, ging ik me  meer toeleggen op muziek aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut. Daar studeerde ik bij Berten D’Hollander voor fluit en bij Els Swinnen voor piano. Na het behalen van mijn bachelordiploma aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Frank Hendrickx, trok ik in 2007 naar de Musikhochschule in Dresden om er te studeren bij Gunther Pohl. Naast het klassieke repertoire ben ik me toen ook meer op Latinmuziek gaan toeleggen. Dat komt ervan als je Argentijnse vrienden maakt. Mijn improvisatieskills heb ik bijgeschaafd bij Gunther Baby Sommer, aan het conservatorium van Dresden.

Na 2 jaar behaalde ik mijn masterdiploma met grote onderscheiding.

Ondertussen had ik  masterclasses gevolgd bij o.a Anna Noackes, Janòs Balint, Robert Aitken en Stéphane Rety. Als eerste fluit speelde ik enkele jaren in het Brussels International Youth Orchestra o.l.v L.Bartholomeus en het Euregio Symfonisch orkest o.l.v.Geert Soenen. In Dresden werkte ik mee aan het Opera-Project La Bohème o.l.v. E.Klemm.

Serious business

Om ook  de zakelijk kant van het muziek te doorgronden en te weten te komen hoe ik kon mee draaien in de culturele sector trok ik naar de Universiteit Antwerpen. In 2010 behaalde ik er mijn Master in Cultuurmanagement…en begon het serieuze werk.

Tegenwoordig ben ik als dwarsfluitlerares en muzo-coach in diverse kleuterklassen verbonden aan de academies van Hamme en Middelkerke. Als freelance muzikant werk ik mee aan muziekprojecten en speel ik de ensembles Musage (muziek met beelden) en Fleurs d’oranger (gezellige salonmuziek).

Vanuit de overtuiging dat muziek en kinderen een geweldige combinatie zijn, startte ik in 2011 mijn eigen eenmanszaak. Met Muzkido was een organisatie voor creatieve workshops voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar geboren! In tegenstelling tot de klassieke notenleer zijn de workshops een toffe mix van instrumenten, liedjes, lichaamsbeweging en verkleedpartijen. Kinderen leren er zo op ongedwongen manier kennismaken met muziek en kunnen zich volop uitleven met instrumenten van over heel de wereld. In Merelbeke opende ik na een lange verbouwing in 2016 mijn eigen atelier. Vanaf organiseer ik hier workshops en creatieve muziekkampen voor kleuters, alsook privélessen dwarsfluit en piano.

Kennis doorgeven
De ervaring die ik toe nu toe opbouwde geef ik graag door aan collega leerkrachten en toekomstige leerkrachten. Via workshopdagen van Muzkido kunnen zij creativiteit bijtanken en nieuwe ideeën meenemen naar hun klas. Via mijn opdracht aan HoGent als lector Muzische Vorming in de opleiding Kleuteronderwijs leid ik ook een volgende generatie op!

Meer weten?

Geinteresseerd in een workshop of  instrumentles?

Stuur een mailtje naar sophiepelgrims@hotmail.com

DSC_5878 copy

Advertentie

3 Reacties naar “Over mij”

 1. kleuterjuftasha december 28, 2022 bij 2:22 pm #

  Hallo Sophie,
  Ik zag net je filmpje “dagelijks muziekmoment voor kleuters – thema dozen”. Super leuk ! Heb je toevallig de partituur van het liedje? Alvast bedankt voor het super leuke idee !!!
  Groetjes, kleuterjuf Tasha

  • Sophie Pelgrims december 28, 2022 bij 4:40 pm #

   Dag Tasha,
   Fijn dat je mijn filmpjes gevonden hebt.
   Ik kan je de partituur doorsturen. Geef je me even je mailadres? Ik kan blijkbaar via deze weg geen bestanden doorsturen.
   Grts
   Sophie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: