Open repetities in het Concertgebouw Brugge! Super ervaring voor leerlingen!

7 apr

1847_itla

Ben je er al eens geweest? In het moderne concertgebouw van de historische stad Brugge? Dan moet je dat dringend eens doen 🙂 Niet alleen de buitenkant is boeiend, wat er inhoudelijk gebeurt in de zalen is minstens even boeiend. Heel wat grote orkesten, dansvoorstellingen en optreden hebben hier al plaats gevonden in de grote zaal. Maar ook in de kamermuziekzaal, waar je precies in een toren zit, kan je allerlei muziekstijlen en ensembles leren kennen.

Voor scholen is er een speciaal aanbod! O.a. de “open repetities” en net aan dat deeltje werk ik mee als freelancer.
Het van dichtbij beleven hoe muzikanten in een orkest zich voorbereiden voor een orkest!
Het aanbod is aangepast aan de leeftijd van de leerlingen (lagere school en secundaire school, per graad, leerlingen met beperkingen,…) Zij krijgen een half uurtje inleiding over het muziekstuk waaraan het orkest momenteel oefent. Vervolgens komen er 1 of 2 muzikanten vertellen over hun instrument en laten ze horen hoe het klinkt, wat de bijzonderheden zijn,..enz.
Vervolgens mogen we dan naar de grote concertzaal waar de dirigent samen met het orkest repeteert. Van in de zaal of op het podium ervaren de leerlingen de orkestklank en het repetitiegebeuren. (met af en toe onderbrekingen waarin de dirigent in het Nederlands of andere taal) de muzikanten wijst op enkele details of fouten) Nadien is er nog een interview met de dirigent waarbij leerlingen ook vragen kunnen stellen.

Ik geniet er telkens weer van wat muziek doet met leerlingen. “Klassieke muziek” en jonge mensen gaat wel degelijk samen. Ze genieten er met volle tuigen van, net als hun leerkrachten. Alle scholen zouden dit echte eens moeten doen!
Inschrijvingen voor volgend schooljaar starten eind mei: wees er op tijd bij!

img2685.800x400

Ben je

Ben u

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: